Britt: 0704-30 20 93 | Helena: 0702-65 06 79 (vardagar 9-18) info@nosework.se

I helgen genomförde vi vårt uppskattade ”uppdrag” där deltagare får jobba med sina hundar i nya miljöer. Deltagarna får ett antal områden som ska sökas av efter misstänkta preparat – denna gång var det små mikrochipbomber som placerats ut (men i verkligheten alltså eukalyptusgömmor).

Idén med uppdraget är att du får tillhöra ett lag och att ni tillsammans lägger upp strategier, hjälper varandra koma ihåg var ni varit och kommer med tips och tillrop. Alal hundar får minst ett område där ingen annan sökt förut; därefter är det upp till laget om det ska sökas av igen av fler hundar och över huvud taget hur arbetet ska fördelas.

En annan tanke med uppdraget är att det är helt fritt från tävlingsstressen. Det gör inget om du eller hunden gör missar – tvärtom är det ett utmärkt sätt att få syn på vad ni behöver träna mer på eller var det finns svagheter i träningen. Samtidigt är det spännande nog att engagera alla i laget. Hundarna får många sökminuter under dagen.

Denna gång var vi på en industrifastighet i Stora Höga. Det bjöds på ett stort antal kluriga miljöer och gömmor. Hundarna var jätteduktiga! Vi tröttnar aldrig på att se hur hundarna jobbar och hur mycket de uppskattar att få hålla på med nosework.

Både hundar och förare var nog möra när de kom hem på kvällen. Vi hoppas vi ses igen på nästa uppdrag senare i år!

 

(Bilder kommer när vi fått ner dem till lämplig storlek!)